شرایط طلاق توافقی
شرایط طلاق توافقی
شرایط طلاق توافقی باید بین زوجین مشخص شود، یعنی زوجین قبل از مراجعه به دادگاه باید درباره ی تمامی مسائل و شرایط موجود در زندگی مانند گرفتنمهریه، حضانت فرزند (در صورت داشتن فرزند)، جهزیه و نفقه، صحبت کنند و باهم به تفاهم برسند.
بعد از آن با در دست داشتن عقد نامه و شناسنامه باید به یک دادگاه مراجعه کنند، دادگاه محترم یک فرم داد خواست طلاق به متقاضیان می دهد که باید تمام اظهارات و توافقات خود را به صورت مکتوب در برگه ی داد خواست بنویسند و به دادگاه تحویل بدهند. پس از ارائه ی دادخواست، دادگاه از زوجین میخواهد که یک داور از میان بستگانشان معرفی کند.
علت این کار هم این است که داوران با زوجین صحبت کنند تا شاید بتوانند بین آن ها صلح برقرار کنند و از تصمیم خود منصرف شوند. داوران پس از صحبت باید نتیجه را به دادگاه گزارش بدهند اگر داوران موفق به جلب رضایت زوجین نشدند، دادگاه با توجه به توافق طرفین حکم عدم سازش زوجین را صادر می کند.
شرایط طلاق توافقی زوجین
با در دست داشتن گواهی عدم سازش، زوج ها می توانند در مدت سه ماه به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و طلاق خود را ثبت کنند. اگر در این مدت بنا به هر دلیلی موفق به حضور در دفاتر رسمی نشوند، حکم عدم سازش آن ها باطل می شود.
در طلاق توافقی نیازی به دلیل قابل قبول برای دادگاه نمی باشد، همین که دو طرف مایل به جدایی باشند و ادامه ی زندگی برایشان مقدور نباشد برای دادگاه کافی است.
چون در طلاق توافقی زن و شوهر از قبل با هم به تفاهم رسیده اند، بنابراین راهنمایی و مشاوره کردن این زوج ها تاثیر چندانی روی تصمیم گیری این افراد نخواهد داشت، اما در صورت تمایل خود زوجین می توانند به مشاوره های طلاق و یا همچنین مشاوره های حل اختلاف مراجعه کنند و به راهنمایی و آموزش های آن ها گوش دهند شاید کمک بزرگی به روند زندگی آن ها بکند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.